• temple de nyon (map)
  • 26 Rue du Temple
  • 1260 Nyon
  • Switzerland

Het Nescio Ensemble is een jong, veelzijdig en gepassioneerd strijkorkest bestaande uit twaalf vrienden die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de muziek. Alle leden zijn recent of bijna afgestudeerd en actief als professioneel muzikant, en hebben al jaren samen gespeeld in verschillende formaties van studentenorkest tot strijkkwartet. Met het Nescio ensemble brengen ze op hoog niveau muziek buiten de traditionele concertpodia, in Nederland en de rest van Europa. Ze kijken verder dan de reguliere concerttradities en zoeken aansluiting bij een hedendaags, divers publiek. Met een persoonlijke, flexibele aanpak, avontuurlijke programmering en hoge artistieke en muzikale kwaliteiten heeft het Nescio de mogelijkheid het publiek direct in het hart te raken.

In juni 2018 reist het ensemble door Italië, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland om samen met theatermaakster Corinne Heyrman dynamische concerten te geven voor een breed publiek. Behalve als strijkorkest, speelt het ensemble ook in een kleinere bezetting - van solowerken tot nonetten. Op het programma staan niet alleen complete werken, maar vaak losse delen van stukken, en arrangementen gemaakt door de muzikanten. Romantische werken worden gecombineerd met barokmuziek en nieuwe composities, speciaal gemaakt voor dit project door componist en lid van het ensemble, Tseroeja van den Bos (tseroeja.com). Het programma is flexibel en wordt op de locatie en het publiek afgestemd op het moment van het concert, maar zal in elk geval werken van Tchaikovsky, Boccherini en Gershwin bevatten. 

Dit concert is gratis. Na afloop zal er een collecte zijn